evenementen

 • 19 nov. Orgel Vreten LSAmusic

 • 5 nov. Tim Knol,  huiskamerconcert Oerkroeg Schiller

  Tim Knol komt een huiskamerconcert geven in de bovenzaal op 5 november. Kaarten zijn binnenkort beschikbaar.

 • LSAmusic podiumbelichting te huur.

  Lichtinstallatie huren?

  LSAmusic heeft mede dankzij een bijdrage uit het Naoberfonds een fraaie lichtinstallatie aangeschaft.

  Deze is voor niet-commerciële instellingen te huur voor 75 euro per keer.

  De installatie bestaat uit 12 moving heads (beweegbare kleurenspots) die bevestigd kunnen worden aan een truss

  (4 x 2 meter). Het geheel wordt met twee podiumsteunen boven het podium geïnstalleerd.

  De aansturing/bediening vindt plaats via een laptop.

  Onze lichttechnicus wil dit graag, tegen vergoeding, voor u doen.

  Neem met ons contact op voor meer info of afspraken.

nieuws

 • Ray Benz / De Gracht

  0910-2016

   

  Ray Benz bestaat uit zanger Menoedj Girbaran, gitarist Leon Venderbosch, bassist Martin Hummelink, drummer Rob Tenten en wordt soms versterkt door toetsenist Daniel v/d Graaf.

  Ray Benz wordt in 2008 gevormd als bandleden Leon, Rob en Martin bij elkaar komen om een demo met eigen werk op te nemen. Zij kennen elkaar langer uit diverse andere bands (KGB, Call the Police, etc.) maar blijven zonder zanger achter als toenmalig zanger René Kannegieter besluit te emigreren naar Aruba. De demo blijft uiteindelijk op de plank liggen, maar er wordt een begin gemaakt met de vorming van Ray Benz.  Als in 2010 singer/songwriter Menoedj Girbaran wordt toegevoegd aan de band, begint eigenlijk pas het echte werk. Menoedj geeft een nieuwe richting aan de band: hij brengt eigen werk mee en neemt samen met de bandleden bestaande nummers onder handen.

   

  Bezetting De Gracht:

  Zang/acc. gitaar: Tim Ebbers

  Gitaar/zang: Onno Zijdel

  Hammond/toetsen/zang:

  Ernesto Oosthuizen

  Bas: Martin Hummelink

  Trompet: Berry Kransen

  Sax: Jan Ormel

  Percussie: Bob Heutinck

  Drums: Roel Harbers

  De Gracht begon in 1991 na een toevallige ontmoeting van enkele  Groenlose jongens en de band en stopte in 2003 als beste vrienden. Daartussen zit een lange periode waarin de band leek door te breken in Nederland. Na een start als coverband ontwikkelde de band een eigen stijl met Nederlandstalige teksten en het succes begint.  De kermistenten en zalen worden groter en raken voller. De optredens breiden zich in de jaren negentig steeds meer uit over de regio en zelfs daarbuiten. Het geluid van De Gracht wordt eigener en beter. De band raakt meer en meer bekend.

   

  In 1996 wordt de cd ‘Bevroren jaren’ in eigen beheer uitgebracht en daarvan worden tweeduizend exemplaren verkocht. Platenmaatschappij Zomba ziet De Gracht als hét gezicht van het nieuwe Nederlandstalige label. In 1999 lijkt De Gracht dan landelijk erkenning te krijgen na het verschijnen van de prachtige single “Twee perfecte handen”, een nummer dat overal enthousiast wordt meegezongen en dat blijft hangen. De videoclip is regelmatig te zien bij TMF. Er volgen optredens bij de Heeren van Amstel Live , BNN Live, Spijkers met Koppen, etc.